У Харкові вийшов новий наклад книги Кіпіані про Стуса (фото)

Фото: Вахтанг Кипиани/Facebook

Сьогодні, 2 листопада, в харківському видавництві Vivat вийшов новий наклад книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Видання доповнене новою передмовою та актуальними судовими документами.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення генеральної директорки видавництва Vivat Юлії Орлової в Facebook.

«Ми вирішили: документ, так документ. Тому на форзацах книги розміщено рішення Дарницького райсуду про заборону книги в першій інстанції, яке може вступити в силу 18.11.20, і передмову укладача книги Вахтанга Кіпіані », — йдеться в повідомленні Орлової.

За словами директорки видавництва, в такому вигляді наклад друкується вперше.

 

Як повідомляв Харків Times, Віктор Медведчук через суд домігся заборони поширення книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса». Відповідне рішення ухвалив 19 жовтня Дарницький районний суд Києва. Подаючи позов, Медведчук заявив, що в дев’яти епізодах книги Кіпіані містяться висловлювання, які не відповідають дійсності та принижують честь і гідність політика. У цих епізодах Кіпіані розповідає про Медведчука як адвоката Василя Стуса на процесі 1980 року.

Після того, як стало відомо рішення суду по процесу «Медведчук проти Кіпіані» українці в лічені хвилини розкупили книгу про Стуса, і харківське видавництво надрукує новий тираж книги «Справа Василя Стуса».

29 жовтня в Харкові на стінах громадської приймальні міської організації партії «Опозиційна платформа за життя» з’явилися портрети поета Василя Стуса.